Ето какво още разказват те: Мехран Нахаи Давари е кръстен и

...
Ето какво още разказват те: Мехран Нахаи Давари е кръстен и
Коментари Харесай

Искат депортация за режисьора и музикант Мехран от Иран, който от...

Ето какво още описват те:

 

" Мехран Нахаи Давари е кръстен и получава българското име Стефан. Той напуща Иран в резултат на голям брой арести, побои и душевен тормоз от страна на иранската полиция. В момента, в който се предава на българската полиция Мехран взема решение, че това е неговият дом и мястото, на което желае да остарее ".

 

" След 3 месеца престой в Бусманци, Мехран излиза с научени над 300 думи на български език, решен да се впише и заживее в България. Работил е в доста български градове познава ни, знае езика ни и постоянно спорим на тематика българска история ".

 

" В едно от многото си видеа той споделя, че " Човек не избира къде да се роди, само че може да избере къде да живее ".

 

Мехран се занимава с музика и записва клипове дружно с група BULL$HIT.band. Мечтата му е да прави това,което обича и да живее умерено.

 

" През всички тези 13 години Мехран заплаща налози, осигуровки, има формален трудов стаж. Депортирането му в Иран има действителен риск от смъртна присъда. Неспирно пробва да получи статут, само че всеки негов опит е безрезултатен, постоянно се усеща отритнат от системата и има право, той живее без документи,без правото на шофьорска брошура,без правото за закупуване на жилище. Ние, неговите другари го обичаме безпределно и за нас той е заслужен българин и считаме, че неговото място несъмнено не е в Бусманци. Искаме нашият другар да се върне вкъщи.Той желае естествен живот! "

 

Стефан - Мехран Давари е дълготраен клиент от Иран на Център за правна помощ " Глас в България ". След като схващат за задържането му от там провеждат и петиция с искане за неговата протекция.

 

Ето какво се споделя в

 

На 11 януари 2024 Стефан (Мехран Давари), дълготраен клиент от Иран на Център за правна помощ " Глас в България "  , бе арестуван и затворен в СДВНЧ-Бусманци (затвора за лица без документи). Не можахме да убедим чиновниците и в частност Началника на СДВР-Миграция, че задържането на Стефан е не просто незаконосъобразно, само че неправилно и погрешно.

Стефан е в България над 13 години. Бяга от Иран заради политическо и религиозно гонене. В Иран е бил задържан, обичай, душевен тероризиран. Има над 3 несполучливи производства за протекция. Живее в България на верижни интервали със и без документи. Но в никакъв случай не пада духом, води пълностоен живот и обогатява нашето общество макар пречките на системата, особено за хората на изкуството. Той е режисьор и музикант, твори, прави филми и музика, басист е в групата BULL$IT, които неотдавна разгласиха своя финален клип „ Life beyond ” и които не един път са водили класациите в радио

Злоупотребата с миграционното задържане е едно от най-жестоките и смачкващи личността нарушавания на човешки права, на които сме очевидци в работата ни! Няма да спрем да се борим това да се промени!

 

Подкрепата за Стефан в обществените мрежи пораства с всяка измината минута, като от ден на ден негови почитатели, другари и съидейници сменят профилната си фотография и споделят мемоари с него.

 

Очаквайте детайлности!

Констанца Илиева


.

.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР